plise perde nedir

Plise Perde Kumaşı ; Modern ofis, ev, restourant ve kış bahçelerinde kullanılabilen ve 2 cm enindeki kumaşların pile şeklinde ipler aracılığıyla katlanarak toplanması mekanizmasıyla çalışabilen ve dekoratif kullanım kolaylığı sağlayan perdelerdir. Bu kumaşın yukarı ve aşağı hareket etmesini kolaylaştıran bir alt ray ağırlık çıtası ve perdeyi istediğiniz noktada durdurabilen ip mekanizmasından oluşan bir sistemi bulunur. Plise Perde Nedir? Denildiğinde aynı zamanda günümüzde açılı ve yatay kullanımı her geçen gün arttığı için. Bu perdelere olan ilgi de artmaktadır. Bir çok şekilde kullanılabilen plise perdeler ışık kontrolünü sağlayabilmektedir. Şekli sayesinde daha yüksek bir görünüm sağlayan bu perdeler çoğunlukla tercih edilmektedir. Yoğun olarak da özel pencere uygulamaları. Kış bahçesi, mağaza, ofis, ev veya daire gibi bir çok mekanda kullanılmaktadır.

Plise perde nedir? Evinize şık ve hoş bir görüntü sağlayarak mahremiyetinizi korumanın en modern yoludur. Sıklıkla cam balkonlar, mutfak pencereleri, oda pencereleri, kış bahçeleri gibi mekanlarda kullanılmakta olan plise perde, dışarıdan gelen ışıkları maksimum derecede kesmektedir. Pileli ipler üzerinde hareket eden plise perde sistemi, istenilen konumda ayarlanabilmektedir. Böylece dışarıdaki manzaranın tadını çıkarabilirsiniz. Cam üzerinde ister yarıya kadar indirip, iklim şartlarına göre güneşi, karı veya yağmuru izleyebilir. İsterseniz yarıya kadar çıkartabilir, zararlı ışıklardan korunabilirsiniz.
Zarif tasarımlı plise perde hayatınızı kolaylaştırmak üzere üretilmektedir. Kolay bir şekilde hareket ettirebileceğiniz bu sistem oldukça zahmetsizdir. Özel polyester kumaşlardan üretilmektedir. Polyester kumaş genellikle giysiler de ve perdeler de kullanılmaktadır. Tül ve güneşlik şeklinde iki çeşidi olan plise perde sisteminde hem tül hem de güneşliği aynı anda kullanmak isteyenler için, gece-gündüz plise perde sistemi üretilmektedir.

Plise Perde Başlıca Özellikleri ;

  • Güneş ışınlarına karşı dayanıklıdır. Kumaş renklerinde, alüminyum çıta renklerinde sararma, solma gibi durum söz konusu değildir.
  • Kir ve Toz tutmayan yapısı hayatınızı kolaylaştırmaktadır. Temizleme ihtiyacı doğduğunda ise, perdenizi yerinden sökmeden nemli bir bez ile silerek temizleyebilirsiniz.
  • Karartma ve Tül şeklinde iki farklı modeli mevcuttur. Karartma modelinde %100 mahremiyet sağlayarak, dışarıdan bakıldığında iç ortamın gözükmesini engellemektedir.
  • Kullanım şekli diğer perdelerden farklı olan plise perde sisteminde, perdeler istenilen seviyede bırakılabilir. Böylece içeriye giren güneş ışığın kapatarak, açık bıraktığınız alanı da rahatlıkla izleyebilirsiniz.
  • Birbirinden farklı  renk ve doku seçenekleri bulunmaktadır, mobilyalarınıza, duvar renklerinize ve zevklerinize göre dilediğiniz rengi seçebilirsiniz. Ayrıca alüminyum çıtalar istenilen renklerde üretilebilmektedir.
  • Cam üzerinde veya çerçevesinde monte olmasından dolayı ve kapalı durumda iken maksimum 20 cm kadar alan kaplar. Böylece alandan tasarruf edebilir ve pencereleriniz önüne dilediğiniz aksesuarları ve mobilyaları yerleştirebilirsiniz.

2 comments on “Plise Perde Nedir ?

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.